Begeleiding voor hooggevoelige, hoogbewuste kinderen

‘Als kinderen ander gedrag gaan vertonen omdat ze hun gevoeligheden niet goed de baas zijn’

Praktische en inhoudelijke informatie: 

Voor begeleiding bij emotionele en sociale belemmeringen, werk ik met kinderen vanaf ongeveer 7 tot ongeveer 18 jaar.
Bij jongere kinderen, tussen 4-6 jaar, help ik de ouders hoe zij hun kind kunnen helpen. Als het probleem door het kind zelf niet ervaren wordt, maar door ouders of omgeving wel, werk ik ook met ouders.
Via de mail of middels telefonisch contact plannen we een intakegesprek. Vervolgens krijg je een uitgebreid intakeformulier toegezonden, zodat ik met die informatie dit gesprek kan voorbereiden. In de intake kunnen jullie (soms alleen de ouders, soms ouders en kind, dat laat ik aan de hulpvrager) je verhaal nader toelichten en kan ik kijken wat ik kan betekenen. Als dit past bij wat je zoekt, geven we de begeleiding inhoud en vorm. Ik werk niet met standaard manieren, maar ik put uit een ruime ervaring en veel kennis door de vele opleidingen die ik gevolgd heb. Uit deze rugzak haal ik dat wat passend is voor de begeleiding en samen met je kind geef ik de begeleiding vorm, zodat je kind zelf regie ervaart en met mijn ondersteuning de stappen kan zetten. Hoelang die ondersteuning nodig is, verschilt per kind en hangt af van het gestelde doel.
Tijdens de intake wordt dit besproken. Deze vorm van begeleiding duurt relatief kort. Na ongeveer 5 begeleidingen kijken we samen wat het heeft opgeleverd en of dit voldoende is. 

Inhoudelijk:

Een groep kinderen heeft als eigenschap dat ze hooggevoelig zijn. Hierdoor nemen zij extra veel waar. Omdat ze een sterke emotionele beleving koppelen aan de dingen die ze opmerken, kunnen ze ‘overvol’ raken.