Workshops

Algemeen

Naast individuele begeleiding en groepsbegeleiding, geef ik ook workshops.
Een workshop wordt gegeven voor een groep van 4 tot 6 kinderen.
De werkwijze en de duur is vooraf bepaald. Je kunt hierbij denken aan omgaan met faalangst, verbeteren aandacht en concentratie. Rekenonderwerpen als tafels, delen, breuken, procenten, klokkijken.  Spelling van veel voorkomende moeilijke afspraken of werkwoorden en hoe leer ik leren? Wensen van de kant van ouders/kinderen kunnen ook aanleiding zijn om een workshop te organiseren.
Bij de workshops wordt er altijd gebruik gemaakt van meerdere vormen van informatieverwerking, zodat ieder kind wordt aangesproken. Hierbij gebruik ik de meervoudige intelligenties. Bij het thema van de workshops wordt gekeken welke intelligenties er allemaal aan bod komen. Auditief, visueel, logisch-mathematisch, creatief, kinesthetisch, muzikaal, intra- en interpersoonlijk en naturalistisch.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen ervaren dat er veel verschillende manieren van leren zijn. En dat leren dus ook heel leuk kan zijn. Als je maar de manier vindt die bij jou past.

Workshops 2014

De volgende workshops worden sinds juli 2014 gegeven en duren twee keer een uur:
tafels leren, klokkijken, spelling, breuken en werkwoordspelling

Inhoud workshops

tafels

 Workshop tafels leren 

Heb je ook zo’n moeite om de tafels zo snel uit je hoofd te leren? Of vind je het heel vervelend om de tafels te oefenen?

Tafels 1 (voor kinderen uit groep 4, 5 en 6)
In deze workshop leer je verschillende manieren waarop het leren van tafels heel erg leuk kan zijn. We gaan spelletjes doen, tekenen, rennen, springen, zingen en dansen.  We besteden vooral aandacht aan de tafel van 1 tot en met 5 en de tafel van 10.
Tafels 2 (voor kinderen uit groep 5, 6 en 7)
In deze workshop besteden we vooral aandacht aan de tafels 6 tot en met 9. Ook in deze workshop leer je dat je op veel verschillende manieren een tafel kan leren.

klokkijkenWorkshop klokkijken

Moeite met de tijd? Niet snel kunnen zien hoe laat het is? Of kom je steeds in de war?
In deze workshop leer je op een goede manier klokkijken.

Klokkijken 1 (voor kinderen uit groep 4, 5 en 6)
De analoge klok wordt hierbij aangeboden, zodat je na de workshop alle tijden op deze klok kan aflezen: hele uren, halve uren, kwartieren maar ook zoveel minuten voor of over.
Klokkijken 2 (voor kinderen uit groep 5, 6 en 7)
De digitale klok wordt hierbij aangeboden. Hierbij is het noodzakelijk dat je de analoge klok al goed kan aflezen.

Workshop poten/pottenspelling

Wanneer schrijf je nu twee letters voor de oo en wanneer nu maar één?  En waarom eigenlijk? En o ja, dan heb je ook nog woorden waarbij je de medeklinker moet verdubbelen? Wanneer eigenlijk? Er zijn kinderen die deze spellingregels wel weten, maar niet goed toepassen.

Spelling (groep 4 tot en met groep 8)

werkwoordspellingWorkshop werkwoordspelling
Is het nu met een d? of met een t? of dt? En hoe zat het ook alweer met ’t kofschip of fokschaap of taxi kofschip? In deze workshop leer je de regels van de werkwoordspelling opnieuw en kun je oefenen zodat je het ook kan toepassen.

Werkwoordspelling 1 (voor kinderen van groep 6 en 7)
De juiste werkwoordspelling van de persoonsvormen in de tegenwoordige tijd en verleden tijd.
Werkwoordspelling 2 (voor kinderen van groep 7 en 8)
De juiste werkwoordspelling van alle andere vormen dan de persoonsvorm. Wil je goed aan deze workshop beginnen, dan is het fijn als de vaardigheden van niveau I beheerst zijn.

breukenWorkshop breuken

Iets met pannenkoeken of pizza’s, maar hoe het precies zit, weet ik eigenlijk niet. En dan moet ik er ook nog mee kunnen rekenen. Lastig verhaal.
In deze workshop leer je de principes aan die horen bij breuken. Wat is een breuk eigenlijk? Hoe schrijf ik een breuk? Wat kan ik ermee?

Niveau 1 (voor kinderen van groep 6 en 7)
Je leert hier wat breuken zijn. Je kunt zowel delen als helen berekenen. Je leert breuken gelijknamig te maken, te vereenvoudigen en helen eruit te halen.
Niveau 2 (voor kinderen van groep 7 en 8)
Als je deze workshop wilt doen, moet je vaardigheden van niveau 1 beheersen. Nu ga je leren welke bewerkingen er allemaal met breuken gemaakt kunnen worden. +, -, x, : 
Ook kijken we hoe breuken zich verhouden tot procenten, verhoudingen en kommagetallen.

Data en tijden 2014

Op zaterdagen van 9.00 tot 10.00 uur.

Aanmelden

In de mail vermeld je de workshop waarvoor je, je wil aanmelden.  Ook vermeld je de naam van het kind en de groep waarin hij/zij zit. Tevens geef je aan op welk telefoonnummer je te bereiken bent. Als er 3 of meer aanmeldingen zijn, kan de workshop plaatsvinden en neem ik contact op. Evt. vragen kun je stellen per mail, maar kan natuurlijk ook telefonisch: 06-45622684.

De kosten (25 euro per workshop voor beide dagen), moeten gepast, contant worden betaald voor het begin van de workshop.