Via nieuws?

Nieuws


JA!!!!!  De eerste vijf tafelboekjes zijn uit.
Deze boekjes helpen kinderen bij het leren van de tafels op een leuke en afwisselende manier. De boekjes zijn prachtig vormgegeven met plaatjes, getekend door mijn neef Sammy Ariëns. Neem eens een kijkje op www.ontwikkelingstuin.nl en laat je inspireren!

 

Ontwikkelingstuin

Door alle ervaringen die ik, sinds dat ik in 2012 met mijn praktijk ben gestart, heb opgedaan komt er iets nieuws; ‘ontwikkelingstuin ViaMij’.
Ik merk dat een aantal kinderen dat ViaMij gaat grote uitdagingen ervaart, doordat er onvoldoende naar het kind wordt gekeken. Naar de natuurlijke ontwikkeling van het kind. Ieder kind groeit, net als een bloem, vanzelf. In een goede bodem kan het wortelen. Als er voldoende zonlicht, water en soms wat voeding gegeven wordt, wordt er gegroeid. Maar een bloem gaat niet harder groeien als je eraan trekt. Dat geldt voor kinderen ook. Veiligheid als basis om stevig te kunnen staan. Als er voldoende liefde, vertrouwen en soms wat extra ondersteuning is, wordt er gegroeid. Ieder kind in zijn eigen tempo, op zijn eigen manier. En het is goed om doelen te halen, maar niet door naar de plek van het einddoel te kijken, maar naar de plek waar het kind NU staat. Te kijken naar wat het kind NU in huis heeft, naar wat het kind NU al kan. Om van daaruit stapjes te zetten richting het einddoel. Sommige kinderen maken een sprong, andere kinderen gaan stap voor stap, weer andere kinderen gaan via een omweg.
De ontwikkelingstuin mag een tuin zijn, waarin allerlei zaadjes geplant kunnen worden, mogen ontkiemen in groeien om uiteindelijk te gaan bloeien. Het eerste zaadje is geplant.Ben je benieuwd wat dat is, kijk dan op www.ontwikkelingstuin.nl

Geen wachtlijst

Op dit moment is de gehele wachtlijst weggewerkt!! Wil je ViaMij gaan, dan kun je via de mail of telefonisch een afspraak maken voor een intakegesprek.  In dit intakegesprek krijg je al ‘tools’ of informatie aangereikt en kijken we samen hoe we jullie, als ouders, samen met je kind het beste kunnen verder kunnen helpen. t ik beschikbaar ben, zal ik de begeleiding voor mijn rekening nemen. Lukt dit niet, dan zijn er twee personen die ik in kan huren, om de begeleiding uit te voeren in mijn praktijk.

AVG

Net als vele mensen met mij heb ik me verdiept in de nieuwe privacywet. Ook voor deze wet heb ik de privacygevoeligheid van de gegevens die met mij gedeeld worden altijd gerespecteerd. Toch vind ik het wel goed dat we bewust blijven van ons handelen.
Via AVGPraktijk-ViaMij , kun je de door mij opgestelde privacyverklaring lezen.

 

Scholing

Op vrijdag 5 oktober ben ik naar het mindset congres geweest in Amersfoort. De lezing en workshop van James Nottingham hebben me zeer geïnspireerd. Samen met de SOLO-taxonomie is het docenten beter uit te leggen welke fases van leren er bestaan en hoe je kunt monitoren in welke fase een kind zich bevindt. Maar vooral ook, wat je kan doen om de kinderen uit te nodigen zich verder te verdiepen, zodat leren niet oppervlakkig wordt. Ook hier weer het belang gezien van het proces in plaats van het product. Leren is niet hetzelfde als goede resultaten halen. Leren is je hersenen laten kraken en wij moeten ervoor zorgen dat kinderen geïnspireerd blijven dit te doen. Want van nature zijn kinderen graag aan het leren!

 Kinderyogawinkel

Veel van mijn inspiratie heb ik gehaald uit de boeken, kaartjes en CD’s uit de kinderyogawinkel Jip en Jan in Almere. Hier heb ik genoten van mijn opleiding kindercoaching. Zoals veel vrouwen een schoenentik of tassentik hebben, zo heb ik een boekentik. En als je zo’n boekentik hebt, dan moet je echt een kijkje nemen in deze online winkel. Als je via mijn website doorlinkt naar de winkel (klik op het plaatje en je bent er al) en je plaatst een bestelling, dan krijg ik een deel van de opbrengst.

 

KINDERYOGAWINKEL